Etichete autocolant, print&cutt pe vinil livrate in coala si pretaiate.

Cu siguranta si tu consideri etichetele autocolant niste produse simple si mici; Insa acestea, aparent, te vor ajuta foarte mult in transmiterea unor informatii esentiale si importante.

Etichetele sunt folosite la nivel global, iar acestea sunt folosite in mai multe industrii.
Schimbarile aduse de etichetele autocolanate au influentat in mod semnificativ modului in care ne construim brandurile, structuram si comunicam.

Dar ce este mai exact o eticheta autocolant, ce tipuri de etichete sunt, care este rolul lor, etichetele se pot personaliza? Continua sa citesti acest articol pentru a descoperi mai multe detalii despre etichete autocolant.

Definire -etichete autocolant

Etichetele autocolante sunt materiale de mici dimensiuni care au un strat de adeziv pe partea din spate. Acestea, de obicei, sunt din folie plastic sau hartie.

Etichetele sunt aplicate pe suprafe atunci cand aplici presiune asupra lor. Etichtele autocolante sunt versatile si simple de lipit.

Acestea se pot pune pe ambalaje, documente, produse electrocasnice, mobilier, etc.
Etichetele autocolante se pot aplica si pe diferite tipuri de materiale precum lemn, sticla, carton, etc.

Etichete autocolant pot fi folosite pentru diferite scopuri, precum, prezentarea stocului, informatii relevante, identificarea unui produs, etc.

De asemenea, produsele de acest tip sunt personalizabile. Se pot personaliza cu logo, imagini, text, etc. in functie de necesitatile fiecarei persoane.

Tipuri de etichete autocolant

Oare tu stiai ca exista mai multe tipuri de etichete autocolant, si nu doar permanente sau detasabile?

Iti voi enumera o lista de 5 tipuri de etichete autocolant:

Etichete din hartie –  Acestea sunt cele mai comune autocolante. Etichete autocolanat realizate din hartie, iar pe partea din spate sunt acoperite de un adeziv pentru a se putea lipi.

Acestea, de obiecei, sunt utilizate in etichetarea ambalajelor, documentelor sau a produselor.

Etichete Autocolant din folie –  De obicei, acest tip de produs este confectionat din PVC sau vinil. Pentru acestea se folosesc materiale rezistente pentru a rezistenta la temperaturi ridicate, umiditate sau substante chimice.

Etichete Autocolant transparente –  Acestea sunt confectionate din material transparent pentru a se vedea in interiorul produsului. De obicei sunt folosite la produse sau ambalaje.

Etichete Autocolant detasabile – Etichetele autocolante de acest tip sunt folosite pentru utilizari temporare sau in cazul in care este necesara re-etichetarea. Acestea sunt ideale atunci cand doresti sa indepartezi cu usurinta fara a lasa reziduri de lipici.

Etichete termice – Acestea sunt sensibile la caldură si sunt tipic utilizate in imprimante termice pentru a imprima informatii cum ar fi coduri de bare sau date de expirare.

Procesul de confectioare – etichete autocolant

In acest paragraf iti vom prezenta care este procesul de confetionare al unei etichete autocolant:


Procesul se imparte in 3 parti: materialul pentru etichete, printarea si decuparea.

Materialul frontal, este partea vizibila a etichetei pe care sunt tiparite diferite designuri. Se pot folosi diferite materiale, dar aici vorbim doar de cele pe autocolant.

Dup ce se face potrivirea stantei si asezarea in coala urmeaza pasul 2 si anume serviciul de  printare autocolant


Dupa aceste 2 procese, se lasa la uscat printul apoi se trece la faza de cutterare/pretaiere a autocolantului in forma dorita cu ajutorul unui aparat numit cutter-plotter.

In totatlitate, este un proces de combinare a materialelor si a tehnicilor de procutie care asigura conefctioanrea de ectichete autocolante.

La ce sunt utilizate cel mai des etichetele autocolante:

Din cauza faptului ca sunt foarte versatile, acestea se pot folosi intr-o multitudine de industrii. In lista de mai jos vei descoperi cele mai uzuale si eficiente utilizari a unei etichete autocolant.

Etichetarea produselor
Acestea sunt foarte esentiale in afisarea brandului si a informatiilor relevante despre produse. Etichetele autoadezive pot contine informatii despre ingrediente, cantitati, calorii, data de fabricare si exprirare, aceste sunt informatii importante pentru consumatori.

Sisteme organizatorice
Pentru a avea obiectele sau elementele in ordine, aceste produse sunt esentiale pentru fiecare birou si deposit. Acestea pot fi considerate indispensabile.

Etichete autocolant se pot folosi pentru a organiza documante, rafturi, dosare sau altele. Aceste etichete autocolante ajuta la o gestionare mai buna si o accesarea mai rapida a diferitelor materiale sau echipamente necesare.

Logistica
In industria transportului, aceste etichete sunt folosite ,foarte mult, pentru identificarea si urmarirea diferitelor marfuri. Aceste etichete pot include coduri de bare, adrese, numere de urmariri si altele.

Branding
Etichete autocolant sunt considerate un element de marketing, care poate sa te ajuta la promovarea brandului tau. Ele sunt utilizate in diferite contexte precum marketing, campanii promotionale, semnalizarea unor evenimente speciale, etc.

Etichetarea preturilor
Exista magazine care folosesc etichete autocolant pentru a indica pretul produselor. Aceste etichete autocolante se pot lipi direct pe produs sau pe rafturi. Aceasta tehnica ajuta la gestionarea si stabilirea preturilor.

Industria medicala
Etichetele in acest domeniu se folosesc pentru o gestionare precisa si exacta a informatiilor vitale. Acestea se pot folosi pentru a etichetarea medicamentelor, urmarirea specimenelor sau identificarea pacientilor.

De ce ar fi potrivite pentru tine?!

Cred ca si tu te-ai intrebat daca aceste etichete autocolant sunt potrivite pentru tine si afacerea ta? Oare se merita sa le achizitionez?
In lista de mai jos iti vom da cateva motive care te vor face sa le achizitionezi acum.

Usurinta – Produsele acestea nu necesita o aplicare profesionala  sau ustensile speciale, deoarece este sunt foarte usor de aplicat pe suprafete. Doar trebuie sa le dezlipeste, iar apoi sa le lipesti pe suprafata dorita.

Versatilitate  – Acest tip de produs este foarte versatil si se poate folosi intr-o multime de industrii. Etichetele autocolante sunt foarte variate, acestea au diferite de materiale si dimensiuni in functie de necesitatile tale.

Personalizabile – Aceste ectichete se pot personaliza cu diferite mesaje, imagine, logo, coduri de bare etc. Etichetele sunt un instrument ideal pentru a transmite informatii specific sau relevente. Ele se adapteaza la nevoiele clientului.

Rezistenta – Foarte multe din etichete autocolant sunt rezistente la uv, apa, temperature extreme sau altele.
Produsele sunt foarte rezistente, astfel incat ele se pot utiliza in medii dificile sau conditii dure.

Economie – Produsele sunt foarte folositoare atunci cand vine vorba de organizare, gestionare sau identificarea materialelor sau produselor. Ele te vor ajuta sa reduce timpul de cautare.

Promovare –  Etichetele autocolante ajuta la recunoasterea si consolidarea barndului in mod eficient si rapid. Ele sunt folosite pentru promovarea produselor sau a brandului.

Design – In functie de cerintele clientului, datorita tehnologiei modern, acum putem alege forma, culorile, finisajele, dimensiunea oferind posibilitati infinite de design.

Cand sa nu folosesti etichete autocolante.

In aceasta lista iti vom prezenta cateva situatii in care etichetele autocolante pot fi evitate în următoarele situații:

Produse durabile.
Spre exemplu, la unele obiecte de uz casnic sau la mobilier, aceste etichete pot fi evitate. Informatiile se pot trece direct pe ele sau pot fi intr-un manual separat.

Cadouri
In momentul in care impachetezi cadourile poti renunta la folosirea lor.

Ambalaje
Daca folosesti ambalaje cu un design personalizat, poti alege sa imprimi informatia direct pe ele, astfel nu vei mai folosi etichete.

Deseuri
Daca esti o persoana care face reciclare, poti evita sau chiar reduce deseurile, daca nu o sa mai folosesti etichete autocolante.

Identificare
Rare ori, exista situatii in care nu este necesara lipirea unei etichete pe ambajaj. Se poate face direct scrierea pe suprafat ambalajului sau a produsului.
ConcluzieDaca esti in cautarea unei firme profesionale, cu vechime in spate si cu un portofoliu larg, acestia suntem noi.

Exclusive print o firma care te va ajuta sa iti duci afacerea la un alt nivel. Avem o gama larga si diversificata de produse din care poti alege.

Acestea te vor ajuta sa iti promovezi serviciile sau produsele.Daca iti doresti niste etichete autocolante personalizate si nu sti ce sa alegi si cum, poti sa ne vizitezi la atelierul nostru din Bucuresti.

Vei primi consultanta in conceperea etichetelor perfecte si de efect pentru afacera ta.
Exclusive Print, asigura clientilor nostri produse de calitate si servicii excelente. Avem o echipa instruita pentru a va indruma in alegerea produselor.

Expertiza noastra in design si productie de materiale publicitare iti sta la dispozitie pentru a gasi solutii personalizate care sa se potriveasca nevoilor tale.

In cazul in care doresti sa achizitionezi, tablouri canvas sau alte produse, poti vizita magazinul nostrum online stickerebucuresti.ro. Cu siguranta vei gasi tot ceea ce ai nevoie pentru ati decora casa sau pentru ati creste afacerea.

Daca esti in cautarea unor produse de publicitate personalizate, cum ar fii roll up sau banner personalizat sau autocolant auto ne poti contacta telefonic sau prin email, o sa raspundem in cel mai scurt timpul cererii tale.

Exclusive print este aici pentru tine. Cu ajutorul produselor noastre vei atrage atentia publicului si iti vei promova afacerea intr-un mod eficient.

Asteptam cu nerabdarea sa lucram impreuna si sa iti oferim idei creative pentru afacerea ta.