OUTDOOR

Laminare la Rece

latime maxima 160cm
100 microni

Laminarea la rece se efectueaza cu ajutorul peliculei, cu un strat de adeziv si cu un strat de hartie siliconata de protectie (Back Paper). Peliculele sunt aplicate pe imagine cu ajutorul unui utilaj de laminare, ce nu poseda rola incalzita. In acest mod, stratul de adeziv este activat numai in urma presiunii rolelor.

Insa oricum exista o oarecare temperatura minimala, ce permite efectuarea laminarii la rece. Este important, ca rolele laminatorului, sa efectueze o laminare uniforma pe toata suprafata, sa aiba o forma perfect rotunda si sa posede aceeasi presiune pe intreaga lungime a rolei. Aceasta tehnologie de laminare are avantajele sale, principalul avantaj consta in aceea ca, laminarea in acest caz poate fi efectuata indata dupa imprimare.

Important

Prin laminare, plastifiere sau incapsulare se poate transforma un suport mat intr-unul lucios si viceversa. Preturi incepand de la 2 euro /ml.

Exclusive Print asigura servicii de cea mai buna calitate, fiind intr-o permanenta legatura cu tendintele pietei. Manifestam o preocupare ridicata pentru publicul nostru in ceea ce priveste nevoile sau preferintele acestuia si dorim sa dispuna de cat mai multe beneficii oferite de serviciile noastre.

Laminarea, plastifierea si incapsularea sunt procedeele prin care o imagine este protejata de actiunea factorilor mecanici (umezeala, praf, zgarieturi, etc.) sau de componenta UV a razelor solare (rezistenta sporita in timp la decolorare).

Protectia pentru laminarea la rece

Protectia se realizeaza prin aplicarea la cald sau la rece a unui film transparent. In functie de tipul de film si modul de aplicare putem vorbi de plastifiere (la cald) sau laminare (la rece), iar in momentul in care protectia se realizeaza pe ambele fete putem vorbi de incapsulare.

Plastifierea pentru laminarea la rece

Plastifierea se realizeaza prin aplicarea unui film multistrat la temperaturi variabile in functie de caracteristicile stratului suport. Straturile din componenta acestui film servesc dinspre interior spre exterior la: protejarea imaginii, aderenta cu stratul de protectie, la protejarea mecanica si UV.

Costurile laminarii la rece

Din punct de vedere economic, plastifierea implica costuri mai mici in special la tirajele mari, in primul rand datorita costului scazut al foliei (materiei prime).

Mod de lucru – laminare la rece

Laminarea este procedeul prin care se aplica un film autoadeziv pe stratul suport. Aplicarea se face la rece. Datorita procedeului automatizat prin care se realizeaza, protectia se obtine fara a afecta proprietetile originale ale imaginii (culoare, stralucire, contrast, etc.). Ca avantaj al acestui procedeu putem numi protejarea substraturilor termosensibile.

ML / min

Latime Max.

Microni

Solicita Oferta