OUTDOOR

Panou Publicitar

Panou Publicitar

Definire panou publicitar:
Un panou publicitar este o suprafata plana, care are ca scop afisarea mesajelor sau a imaginilor cu scopul de a promova o afacere.

Ele au rolul de a atrage si de a transmite informati despre produse, evenimente sau servicii. De obicei ele sunt amplasate in zone aglomerate sau in locuri strategice.

Un panou publicitar, reprezinta un instrument puternic de marketing al companiilor si a organizatiilor, utilizand si combinand elemente vizuale cu elemente textuale.

Rol – panou publicitar

Un pricipal rol si cel mai esential este de promovare a companiei. Fie este vorba de servcii , fie de produse. Iata cateva motive pentru care ar putea fi util sa utilizezi un banner:

Promovare – Daca doresti sa transmite un mesaj, sau o imagine alege sa folosesti un panou publicitar. Cu el iti poti promova serviciile, produsele, evenimentele, etc.

Vizibilitate – Un panou publicitar poate atrage atentia publicului. Poti sa il amplasezi strategic pentru a atrage cat mai multi pontentiali client.

rol panou publicitar

Scopuri – panou publicitar
Panourile publicitare reprezinta un instrument important in afacerea ta. Un panou publicitar poate schimba, readuce prosperitatea afacerii tale.
Ele sunt un instrument eficient de marketing si de imagine vizuala a companiei tale, sau a companiei pe care doresti sa o promovezi.
Scopul lor de baza ,a unui panou publicitar, este de a atrage atentia a cat mai multor persoane asupra produselor , serviciilor sau evenimentelor pe care le promovezi.
Panourile publicitare pot avea si alte scopuri precum:
Cresterea Vanzarilor – Prezentarea artistica si atragatoare a unor produse sau servicii pot duce la schimbarea deciziei de cumparare ale consumatorilor.
Cu cat informatia si imaginile sunt mai clare, cu atat potentiali clienti se pot indrepta spre cumparare, contribuind la cresterea vanzarilor.
Spre exemplu, un brand de lux doreste sa lanseze o noua colectie de rochii de seara. Acestia aleg un loc aglomerat, cu imagini clare si colorate. Alaturi de informatii precise, locul de achizitionare sau de comandare a rochiilor, website.

Recunoaștere a brandului – Pentru a fi recunoscut si pentru a avea o identitatea vizuala mai puternica a brandului foloseste macar un panou publicitar.
Recomandarea noastra este de a fi prezent si constant in randul oameniilor, adica sa fi vizibil mereu. Puteti amplasa diferita panouri cu logo-ul sau imaginea brandului pentru a consolida recunoasterea ei.
Acest aspect este esential pentru construirea loialitatii si increderea in brand.
Scopuri sociale – Panourile publicitare pot contribui la constientizarea unor probleme ale societatii, prin mesaje educative sau chiar promovarea unor ONG-uri.
Panou publicitar pentru a promova campanii de sanatate sau pentru a aduce la cunostinta niste probleme sociale .

Evenimente – Un panou publicitar mai poate fi folosit si pentru a evidentia parteneriatele dintre branduri. Aceste panouri pot transmite mesaje care sa sublinieze angajamentul brandului in sprijinirea culturii si a evenimentelor locale, creand astfel o legatura emotionala cu comunitatea.

Realizam orice modele si dimensiuni de panou publicitar:

 

 • Plane
 • Dubla fata
 • Unghiulare
 • De mari dimensiuni
 • Illuminate din interior

Folosim urmatoare materiale:

 

 • Plexiglas
 • Dibond
 • Macrolon
 • Poliplan
 • Forex
 • Fier
 • Aluminiu

Tipuri – panou publicitar

In functie de nevoie, design, calitate exista un sir de panouri publicitare. In lista de mai jos voi prezenta tipurile panouri gasite pe piata.
Avem 2 tipuri de panouri in functie de locatie:

Panou publicitar intdoor

Panourile de interior sunt folosite in spatii inchise si cu trafic mare. Din punct de vedere a pretului este mult mai avantajoasa decat cele outdoor.
Impactul este mult mai mare din cauza faptului ca si spatiul este mult mai mic, fata de o intersectie sau o autostrada. Exista si panouri LED si cu afisare digitala.

Panourile de tip led sunt de obicei folosite in spatii comerciale sau sali de expozitie. Ele sunt foarte utile datorita faptului ca continutul lor se poate actualiza in timp real, usor si rapid.

Panourile cu afisare digitala se folosesc mai mult in birouri, aeroporturi, centre comerciale.

Panou publicitar outdoor

Panourile de exterior sunt folosite de obicei de persoane cu un buget mai mare. Ele sunt de tip caseta luminoasa, mesh, backlist, etc.
Datorita faptului ca ele sunt mai expuse, iar un public mai larg o poate vedea putem considera ca pontentiali clienti sunt mai multi.

Panourile mesh sunt realizate din material mesh care este perforat. Scopul lor este de trece lumina si aerul prin ele.
Castele luminoase sunt realizate din diverse materiale pentru a oferi rezistenta, durabilitate si estetica.Ele sunt de ziua dar si nopatea, si sunt iluminate la interior cu scopul de a se vedea continutului si noaptea.
Backlist este un panou publicitar care are o sursa de lumina in spatele materialului, iar acest aspect luminos si vizibil il face mai profesional. De obicei materilul este din film.

Panourile simple sunt realizate de obicei din metal. Ele pot fi amplasate pe diferite blocuri sau cladiri.
Din punct de vedere al pretului putem spune ca ele sunt cele mai putin costisitoare.

Locatii -panou publicitar

 

Mai jos vei vedea o lista cu cinci dintre cele mai bune locuri pentru amplasarea panourilor publicitare:

Intersectii populate/aglomerate: Exista posibilitatea ca in locurile in care oamenii trec sau masinile trec cel mai des sa fie cel mai bun loc de asezare a unui panou publicitar.

Spre exemplu cat stai la semafor ori ca pieton sau ca sofer te uiti in jurul tau.
Nu exista sansa ca un panou atrativ si de impact sa nu fie vazut. Acest lucru ofera o oportunitate excelenta pentru ca mesajul publicitar sa fie absorbit de catre public.

Zone comerciale: Poti amplasa un panou publicitar fie langa un mare supermarket, fie langa mall, fie langa un boulevard unde sunt o multime de magazine.
In zonele acestea poti atrege atentia oamenilor asupra produselor sau serviciilor oferite de compania ta.

Autostrada sau intrarea unui oras/judet/localitate – Pentru panourile care vizeaz o audienta mai mare sau mai extinsa poti plasa un panou.

Statii Autobuz/Metrou/Troilebuz – Exista o multime de oameni care circula cu transportul in comun,iar in timpul in care asteapta tranporul privesc in jur.
Acest loc strategic permite transmiterea mesajelor publicitare catre o audienta variata.

Evenimente – Panourile publicitare plasate in apropierea parcurilor, arenelor sportive sau locurilor de desfasurare a evenimentelor atrag atentia celor care participa la activitati recreative sau la evenimente publice.
Aceastea ofera o oportunitate excelenta pentru promovarea brandului într-un context distractiv și relaxant.

Recomandarea noastra este de a te gandi bine unde ai vrea sa amplasezi panou publicitar. Locul de asezare depinde si de buget, potentiale clienti care te referi.

model panou publicitar

Grafica – panou publicitar

Un panou publicitar, din punct de vedere a aspectului trebuie sa fie conceput astfel incat sa atraga atentia pontentialilor clienti. Cateva sugestii de a crea designul unui banner publicitar.
Mesajul panoului publicitar trebuie sa fie concis, clar si la obiect. Limbajul sa fie cat mai comun, insa sa fie si elegant. Astfel vei da dovata de profesionalism.

Foloseste culori vibrante, de impact, insa nu prea stridente. Daca ai un logo colorat sau care sa aiba o anumita gama de culori, foloseste acea paleta. Nu incarca inutil.

Dimensiunea si fontul sa fie adaptate in functie de locatie. Foloseste un font simplu, usor de citit. Asigurativa ca fontul este destul de mare pentru a fi citit.

Foloseste imagini relevante, cheie, care sa simbolizeze ceva pentru brandul tau, din punct de vedere a rezolutiei sa fie clare.

Daca panoul este legat de promovarea unui brand sau a unei companii, asigurați-va ca logo-ul este bine plasat si vizibil. Mentinerea consistentei cu identitatea vizuala a brandului este esentiala.
Contrastul trebuie sa fie concordanta cu textul si fundalul pentru a facilita citirea.

Concluzie – panou publicitar

Exclusiv print este o companie, care are in spate o echipa profesionala, care realizeaza servicii de calitate la un pret bun. Alege sa realizezi cu noi panoul publicitar care va capta atentia oamenilor.

Procesul de alegere este unul usor cu noi, deoarce suntem aici sa va dam o mana de ajutor in moemnetul alegerii panoul publicitar potrivit pentru nevoiele si necesitatile dvs. De la culoare, la dimensiunea, tipul de material, etc.

Prin alegerea unui panou publicitar, va asigurati ca mesajul dumneavoastra este expus in mod eficient in spatiul public, atragand atentia potentialilor clienti. Cu un design bine gandit si un mesaj clar, panoul publicitar poate deveni o unealta puternica in strategia dumneavoastra de marketing.

Suntem disponibili oricand pentru intrebari sau consultanta suplimentara si va stam la dispozitie pentru orice detalii suplimentare.
Afla mai multe detalii despre banner outdoor.

Dacă doriți să comandați un sticker decorativ, un sticker iluzie sau un tablou canvas, puteți apela la noi sau vizita magazinul nostru de stickere decorative la stickerebucuresti.ro

Solicita Oferta