DECORATIUNI INTERIOARE

TABLOURI CANVAS

panza canvas
Z
sasiu lemn

TABLOU CANVAS

Tablou canvas este un obiect decorativ format din unul sau mai multe panouri, realizat astfel:
Pentru început, o imagine cu rezoluție foarte bună este imprimată pe pânză canvas cu ajutorul unei imprimante de înaltă performanță. Imaginea poate fi aleasă de pe site sau furnizată de către client.

Pânza canvas este un material textil, similar celui folosit de pictori, rezistent și durabil. Acest produs absoarbe mai multă cerneală comparativ cu alte suporturi de imprimare, cum ar fi diferitele tipuri de hârtie. Datorită absorbției superioare de cerneală, imprimările pe tablou canvas oferă un aspect deosebit, fidelitate și culori profunde.
Textura canvasului conferă tabloului un aspect interesant ce aduce întrucâtva cu pictura pe pânză.

Apoi pânza canvas imprimată cu imaginea aleasă este întinsă pe un cadru de lemn, pentru ca rezultatul final și anume, un tablou canvas, să poată fi expus pe perete. Șasiul peste care este întinsă pânza nu este vizibil nici din față și nici din lateral, el fiind acoperit de imaginea imprimată. Tabloul este apoi prevăzut cu agățători.
Datorită faptului că imaginea se continuă pe lateralul tabloului , acesta va avea un aspect volumetric.
Un tablou canvas se expune fără ramă, dar opțional el se poate și înrăma.

Tablou canvas pentru décor interior

Apariția tabloului canvas este o combinație între pictura străveche și arta modernă, digitală. Astfel, în zilele noastre orice fotografie sau imagine poate fi transformată într-un tablou canvas pentru a vă bucura mereu de ea sau pentru a o oferi cadou cuiva drag.

Tablourile canvas sunt ideale pentru a vă decora interiorul într-o notă proprie și interesantă. Suntem siguri că din multitudinea de tablouri pe care le oferim veți găsi suficiente variante pentru a obține orice efect doriți.
În decorul modern, este foarte normal și obișnuit să se combine, în același cadru (locuință/încăpere/spațiu) printuri pe pânză și picturi clasice, tablourile canvas creând noi puncte de focalizare și echilibrare care dau viață camerei pe care o decorați.

Atunci când nu stiți ce cadou să alegeți pentru un membru al familiei sau o persoană apropiată, un tablou canvas este cea mai bună opțiune. Destinatarul va avea parte de un obiect decorativ sau de o amintire dragă , un tablou frumos care îi va aduce fericire și pe care îl va aprecia zi de zi.

Arta personală se poate realiza foarte simplu cu ajutorul unei camere foto, iar fotografiile se pot transforma în adevărate opere de artă pe pânză cu ajutorul tehnicii. Un print calitativ și un montaj perfect vă oferă oportunitatea de a deține un obiect decorativ cu o valoare sentimentală mare la un preț accesibil oricărui buzunar.

tablou canvas personalizat tablou canvas personalizat

Ce este de fapt un tablou canvas?

În trecut, termenul de „tablou canvas” se referea la o pictură pe o pânză întinsă pe un cadru de lemn şi o ramă clasica. Astăzi, tot ce a rămas la fel este pânza și cu șasiul din lemn. Modul de decorare, însă, este cât se poate de diferit.

Un tablou canvas modern este imprimat digital pe pânză și poate reprezenta absolut orice. Există tablouri canvas care „imită” picturi celebre, cum ar fi „Mona Lisa” lui Da Vinci sau „Țipătul” lui Edvard Munch. De asemenea, există tablouri canvas cu citate motivaționale, cum ar fi „Work so hard that people think aliens did it”. Există tablouri canvas amuzante, cu tematica unui joc sau a serialului favorit. Există tablouri canvas cu peisaje, portrete fascinante sau cu panorama unui oraș incredibil precum Dubai sau Chicago.

Asta e diferența între tabloul „tradițional” și tabloul canvas de acum. În trecut, puteai alege fie un portret cu tine sau cu o persoană dragă, fie o pictură a casei tale sau a unei scene mitice sau biblice. Și cam astea erau alegerile tale. Acum, poți avea absolut orice imagine pe perete și cu ce dimensiuni dorești tu. În funcție de mărimea peretelui, poți avea un tablou canvas uriaș sau unul micuț.

Cu alte cuvinte, tabloul canvas „modern” e succesorul natural și mult upgradat al tabloului de pe timpuri.

Care-i diferența între o imagine imprimată pe canvas și una imprimată pur și simplu pe hârtie?

Ei bine, aici intervine un stimul psihologic. Datorită faptului că în trecut, tablourile erau pictate pe canvas, creierul nostru s-a obișnuit să asocieze această pânză dură cu conceptul tradițional de artă.

Automat, când vedem o pictură pe canvas, o judecăm ca fiind mai elegantă și mai „adevărată” decât dacă am vedea aceeași imagine printată pe hârtie. Datorită acestei mentalități, o încăpere decorată cu tablouri canvas devine imediat mai interesantă decât una decorată cu simple fotografii.

De asemenea, canvas-ul este un material mult mai rezistent. După cum știm, hârtia îngălbenește și se distruge. Se poate uda și se poate rupe. Tablourile canvas, în schimb, sunt mult mai greu de distrus datorită grosimii pânzei.

Există desigur și niște dezavantaje în imprimarea unui tablou canvas. Spre deosebire de o fotografie pusă în ramă pe care o poți înlocui oricând dorești, un tablou canvas este permanent, ceea ce înseamnă că dacă dorești să îl schimbi, va trebui să cumperi altul (bine că nu sunt atât de scumpe ca tablourile tradiționale, nu?)

Dar în ciuda acestor mici detalii, credem că tablourile canvas sunt o investiție mult mai bună decât imprimarea a unei fotografii pe hârtie foto.

Din ce este făcută pânza unui tablou canvas?

În general, există două tipuri de pânză canvas: poliester și bumbac. Și bineînțeles că fiecare are susținătorii ei înrăiți, fiecare cu motivele lor justificate.

Pânza canvas de poliester nu este recomandată pentru tablouri deoarece este prea elastică şi în timp aceasta se poate rupe, de cele mai multe ori pânză sintetică se deteriorează pe muchia şasiului de lemn. Poliesterul este și mai ieftin și mai neted (textura este uniformă), astfel că îi oferă tabloului un aspect mai puțin artistic, să spunem.

Tablourile realizate pe canvas de bumbac, însă, sunt considerate mult mai rezistente. Ele sunt considerate mai „adevărate” de cunoscători, deoarece materialul este identic aceluia folosit de pictori. Desigur, tablourile pe o pânză de bumbac sunt puțin mai scumpe, dar în același timp, e vorba de o investiție e durată.

Dar un şasiu ce este de fapt?

Dacă tot am vorbit de şasiuri mai sus, iată şi ce este el:

Şasiul pe care urmează să fie întinsă pânza, este de fapt un cadru din lemn confecţionat din lemn de brad, fără noduri sau crăpături.

Profilul standard este de 2 x 4 cm, iar dimensiunea şasiului poate fi de maxim 90 x 150cm.

În cazul în care dimensiunea şasiului este mai mare, profilul poate să difere ca şi grosime.

Tablourile se pot expune fără a mai necesita o rama clasică, deoarece imaginea continuă şi pe lateralele tabloului, iar capsele sunt prinse pe spatele şasiului.

Întrebări frecvente despre tablourile pe pânză

Cât costă un tablou canvas?

Prețul unui tablou canvas depinde în cea mai mare măsură de dimensiunea imprimării. Acest preț poate fi afectat de reduceri, promoții și personalizări ale clientului. Rețineți că va trebui să adăugați și costul de expediere la totalul final.

Pot comanda un tablou canvas personalizat cu o fotografia proprie?

Desigur. Alături de întreaga noastră colecție împărțită pe categorii, puteți să ne trimiteți fotografia dumneavoastră, împreună cu detaliile legate de tabloul canvas dorit (dimensiuni, tip, alte specificații), iar noi ne vom ocupa de restul, urmând ca tabloul dumneavoastră personalizat să ajungă pe peretele camerei în cel mai scurt timp cu putință.

Este greu de agățat un tablou pe pânză?

Poziționarea unei pânze la nivelul dorit al încăperii nu este un lucru greu deloc.
Tablourile canvas pe care le livrăm sunt întinse pe cadru de lemn și au agățători deja montate astfel încât dumneavoastră doar trebuie să alegeți locul unde să-l expuneți.

Își va pierde tabloul canvas calitatea de-a lungul timpului?

Cernelurile calitative, rezistente UV pe care le folosim sunt create pentru a trece testul timpului, dar pentru a păstra culorile vii cât mai mult timp posibil evitați să expuneți tabloul canvas în lumina directă a soarelui.

Așadar, un tablou canvas este un obiect de artă decorativă special, care îmbogățește vizual și estetic orice încăpere dintr-o locuință, spațiu comercial sau birou, creând un efect de design impresionant. Tablourile canvas nu numai că dau viață spațiului, dar sunt o alternativă fiabilă la tablourile clasice și o modalitate artistică de a decora orice încăpere.

Daca va place bricolajul si doriti sa va inramati singur un tablou canvas avem si varianta sa va oferim doar printul pe panza canvas si sa o trimitem pe curier cu poza preferata sau aleasa din galeria noastra.

Tot la noi gasiti materiale pentru decor stickere sau fototapet cu comanda online din magazin sau telefonic.

Va stam la dispozitie telefonic sau pe whatsapp cu orice detaliu ; 0721455612

Solicita Oferta