Banner publicitar – o scurtă istorie

Formele inițiale ale bannerelor, cele mai apropiate de cum le știm astăzi, datează încă din 1830, când americanii își promovau produsele prin a folosi postere printate sau pictate pe geamuri și pereți. În 1835, a apărut primul mare banner stradal, care depășea în dimensiuni 4.5 metri pătrați, și care era destinat promovării unui circ din New York.

Cum au devenit un banner publicitar cea mai veche formă de publicitate

În anii 1900, în America a apărut prima formă ”standard” de banner publicitar, care presupunea o promovare uniformă, indiferent de zonele în care era folosită. Tocmai această caracteristică a dus la popularizarea bannerelor publicitare, pentru că astfel, companiile și agenții de publicitate vedeau în ele o oportunitate de a ajunge la un public cât mai numeros, chiar și când acesta se afla în mișcare, păstrând totuși o imagine unitară.

Astfel, până în anul 1912, toate marile orașe aveau bannere publicitare: poziționate în puncte cheie, cu vizibilitate sporită, atrăgeau atenția prin mărime și design celor care treceau, iar companiile își expuneau produsele către un public numeros, mult mai extins decât și-ar fi imaginat anterior apariției bannerelor.

Banner publicitar în prezent

Deși reprezintă cea mai veche formă de publicitate, bannerele publicitare sunt la fel de populare și astăzi. Companii de pretutindeni își promovează produsele în toată lumea. În centrele marilor orașe, îmbrăcând clădiri, chiar și în afara orașelor, pe străzi intens circulate și autostrăzi, vedem firme de mobilier, fast-food, haine etc. făcându-și cunoscute produsele publicului larg. Astfel, ajung la consumator acolo unde acesta se află – chiar și când e în mișcare.

Începând cu anii 1990, majoritatea companiilor de publicitate exterioară au decis să nu promoveze prin intermediul bannerelor publicitate produse care nu sunt indicate minorilor și nici pe bază de tutun, însă utilizarea bannerelor publicitare rămâne un pilon al promovării, chiar și astăzi.

Acceseaza Oferta banner si solicita oferta de pret pentru lucrarea ta!

Daca doresti sa comanzi un simplu sticker decorativ, un sticker iluzie sau un tablou canvas tot la noi poti apela intra si viziteaza magazinul nostru de stickere decorative stickerebucuresti.