Exclusive Print

Exclusive Print

Tapet decor

Latime: 1,37 m. Pret: 30 euro/mp (poate varia in functie de cantitate)

Tapetul, utilizand initial tehnica xilografiei (imprimarea cu ajutorul matritelor de lemn), a devenit popular in timpul Renasterii, in randul nobilimii. Elitele vremii erau obisnuite sa-si decoreze peretii interiori cu tapiserii de largi dimensiuni – mostenire din evul mediu timpuriu. Tapiseriile aveau atunci un dublu rol: de decorare a incaperii si de asigurare a protectiei termice fata de peretii reci de piatra ai castelelor. Tapiseriile erau insa extrem de scumpe in epoca si de aceea doar cei extrem de bogati si le permiteau. Pe acest fond si-a facut loc in decoratiunile interioare tapetul: mai ieftin si la fel de divers si interesant colorat.

Primele mostre de tapet imitau intocmai scenele prinse in tapiseriile bogatilor vremii si erau utilizate cam in acelasi fel: se imprimau pe bucati de hartie sau panza lipite intre ele si agatau de-a lungul peretilor in rame si doar arareori erau lipite pe acestia.

Astazi, tapetul este, alaturi de o gama extrem de variata de varuri si vopsele, o metoda simpla si placuta de a decora peretii unei incaperi sau doar o parte dintr-un perete. Doar imaginatia este cea care limiteaza modul de decorare.

Tapet personalizat foto tapet

tapet decor perete

Productie publicitara